Diputació de Barcelona 1 de julio de 2021:  La LOMLOE: un pas endavant per l’equitat, la qualitat i l’excel·lència de l’educació al nostre país.

El passat 19 de novembre de 2020 es va aprovar la nova llei d’educació, la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d’Educació (LOMLOE), que va entrar en vigor el 19 de gener de 2021. 

Amb l’objectiu de presentar la nova Llei d’Educació en clau localhem organitzat pel proper 1 de juliol un seminari web en el que comptarem amb la participació d’Isabel Celaá, ministra d’Educació i Formació Professional, Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, i César Coll, catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l’Educació a la Universitat de Barcelona. 

La LOMLOE és la vuitena llei educativa des de l’inici de la democràcia, i deroga la llei d’educació anterior, la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, coneguda com a Llei Wert, aprovada al 2013. La nova llei impulsa un canvi de filosofia en l’educació apostant decididament per l’aprenentatge competencial, i avançant cap a un sistema educatiu basat en l’equitat i la inclusió. 

Altres objectius importants de la nova llei són reduir l’abandonament i el fracàs educatiu, una major diversificació curricular, tan a l’educació secundària obligatòria com al Batxillerat, l’increment de les titulacions de formació professional, la millora de les escoles d’adults i el reforç del caràcter educatiu i compensador de l’educació infantil 0-3.

[Enllaç]