César Coll, Catedràtic de Psicologia de l’Educació, Universitat de Barcelona, comenta sobre la seva visió d’educació més enllà de l’escola, abastant la connexió dels diversos contextos d’aprenentatge. Es refereix a l’redisseny de les activitats escolars en un temps rècord com a conseqüència de la pandèmia Covid19, especialment a la incorporació de diverses plataformes digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge. No obstant això, aquest nou context deixa entreveure debilitats importants de l’nostre sistema educatiu tal com la manca d’artefactes digitals, la diversitat de condicions que limiten a les famílies i, principalment, l’existència en d’algunes familias d’un capital i d’uns recursos culturals que poden condicionar tant el sentit de la participació de l’alumnat en aquestes activitats com a els seus resultats en termes d’aprenentatge.

Accedir a l’article complet